< Tilbage

Juni-nyhedsbrev fra formanden 01-07-2017 - 13:50

Af Lone Hecter, 1. juli 2017

Sådan set har der været nok at skrive om i den forgangne stund, men denne gang skyldes den lange responstid, at vi i SAO har leveret en lang række af vellykkede arrangementer, ikke midst ADE 2017.

 

ADE2017

Som de fleste ved løb vores store 3* CDI stævne af stablen i Bededagsferien. Vi var vist lidt heldige med vejret, set i lyset af hvordan den danske sommer i øvrigt teer sig. Det ser ud som om vi har satset rigtigt, og præcist ramt et koncept der virker og trækker ryttere til. Pony, junior og ungryttere, seniorer meldte til start, og det skulle vise sig, at være rigtig godt, at stævnet fungerede som iagttagelses stævne. Når man på samme sted har muligheden for, at ride internationalt- såvel som nationalt fyldes klasserne op.

 

I weekenden optil var der rigtig mange mødt op for, at hjælpe med at gøre klart til start. Og der blev arbejdet hårdt, og det gik hurtigt frem ad. Alligevel kom vi lidt på hælene lige til slut, for stedet skal jo fungere med elevskole og handicap ridning lige optil, og det ligger lidt pres på tingene. Men Teltstalden stod klar, banerne var rettet af og klar, hele området var plantet til, til den helt store guldmedalje.

 

Sekretariatet blev skudt i gang med den faste stab, der vanligt holdt styr på det meste. Ulrik flyttede ind i speaker rummet og boede der fra start til slut. Det er svært at fremhæve nogen frem for andre, for der blev arbejdet igennem. Når det blev aften og vippen lukkede, når lydprøven på kür musikken var slut, når banerne var kørt for sidste gang, når dommerne og officials var kørt ind på hotellet, når flagene var taget ned, når det sidste kamera var slukket, når nattevagten var på plads i stalden, når alle hjælperne der havde siddet i dommertårnene var gået hjem, når presse- og marketingsfolket havde skrevet det sidste ord, når køkkenpersonalet havde vredet den sidste klud, og når sekretariatet som det sidste lukkede og slukkede, mærkede man for alvor hvilket arbejde det er, hvilken indsats der skal til for, at sådan et stævne skal lykkedes.Alle gjorde en fremragende indsats og udfyldte pladserne. På et tidspunkt kom jeg til at se på Rebecca, en sen aften, hun var så træt og ved at vælte, men alligevel blev hun ved til det sidste var gjort klar, og sådan var det hele vejen rundt. Det er intet mindre end et fantastisk personale, der går foran under sådan et arrangement. SAO folkene var også dedikerede og klar til at give den en skalle og var i høj grad medvirkende til at stævnet lykkes og blev en succes. 

 

At dømme ud fra stævnerapporten, så gik det godt og som stævneleder Jesper Holst Hansen sagde; ”den kan vi være stolte af”. Hele vejen igennem fik vi 4 ud af 5 mulige, og det er da i orden! Var der udfordringer og noget der kom bag på os? Ja da! Torsdag og fredag bød på lidt udfordringer, med lige at få bemandet nogle pladser, men det løste sig, som alting løste sig, når der dukkede noget op. Men det allervigtigste var rytterne, de var meget positive og glade, og enkelte ganske overraskede over hvordan det var at ride i Aalborg. Med det in mente tager ADE gruppen, fat på evalueringen om få dage, hvor vi dermed, også er i gang med at planlægge næste års stævne. I skrivende stund er de sidste afregninger, og dermed regnskabet for stævnet næsten på plads, overskuddet bliver på 83.000 kr. Hertil kan man lægge de ca. 32.000 der er solgt reklameskilte for i forbindelse med stævnet.

 

Feminaløb

Nå, men nu skal man ikke sådan lige hvile på laurbærrene, selv om det ved bestemt var tiltrængt. Den 24. Maj skulle vi nemlig arrangere og afvikle Femina løb i Mølleparken. Og jeg skal med det samme sige, det var altså ikke det der havde haft den største prioritet, så det gav lidt søvnløse nætter til undertegnede. For en ting er at sige; ”Det gør vi” noget andet er, at det gør vi bare lige en onsdag, hvor folk er på arbejde osv. Der skulle nemlig stilles telte op fra morgenstunden, græsset var nyslået af kommunen godt nok, men et par timere senere end aftalt og det skulle rives sammen osv. Der meldte sig 5 piger fra Katedralskolen ud af det blå til at hjælpe, og så slog Sao folket til igen. Der kom lige 5 mand stærk ude fra stalden, og inden kl. 11 var alt stillet op. Kl. 12 kom Mads Kaae fra løbeklubben med en hjælper, og de stillede ruten op sammen med Karina Mortensen- sådan! Uden var det aldrig gået for ærligt, jeg ved ikke en snus om løbe ruter! Men SAO fik ros under den følgende evaluering af Event4you og Aller koncernen, hvor de gav os 21 ud af 25 mulige point i deres system. Men  det var altså hårdt arbejde. Jeg vil tro, det også  vil give løbeklubben sved på panden, at arrangere et ridestævne, lige såvel gav det os sved på panden at arrangere kvindeløb. Med indtægten bliver omkring 36.000 kr og det kan vi jo godt lide.

 

Arrangement med DV Region Nord

Og hov, så havde jeg rent glemt det lille arrangement med 100 personer tilmeldt til Region nords aften med Bjarne Nielsen i front. Helle Madsen med forældre, ja I hørte rigtigt, klarede smørrebrødet, og kage havde vi skaffet andet steds. Det skæppede også lidt i kassen der. Bjarne kom og holdt et lille foredrag om ungheste championaterne i fremtiden, og underviste 5 ryttere med deres potentielle championatsheste. En helt fin aften.

 

Nyt på annebegvej

På Annebergvej sker der pr. 1. August forandringer. Cecilie afslutter sin kandidat, og tager et sabbat år før hun skal ud og bruge sin uddannelse for alvor. De to primære personer vil i det kommende år være Xenia og Cecilie, da sidstnævnte vil være ansvarlig for morgenstald, og vil buste elevholdene yderligere. Frida er kommet tilbage med egen hest, og vil være at finde i stalden som medhjælper til at holde orden på tingene, samt deltage i weekendvagterne. Hver 14. dag vil Kenny hjælpe til med den store skovl, samt servicere maskinerne.

 

Ridelejr

Så er sommerens ride lejr skudt i gang. 40 piger i næsten lige antal fra Annebergvej og Finstrupgaard er flyttet ind i baghaven hos Rebecca og Ida. Vejret arter sig for nu, og vi krydser for de ikke bliver skyllet ned i grøften i løbet af ugen. Den faste stab af undervisere består som vanligt af et yderst gennemprøvet hold nemlig Ulrik, Cecilie, Xenia, Astrid, Christina, Katrine og Eva med Lene Burgaard som tovholder for projektet. Stedet emmer af glade hestepiger, der bare nyder livet med deres yndlingsbeskæftigelse – heste- heste- heste!

 

Økonomi

Næstsidste punkt er økonomien, der kort fortalt kører som planlagt. Vi betaler vores regninger til tiden, og al gammel gæld bliver ligeledes afviklet som aftalt med vores kreditorer.

Faktisk har vi lidt af et luksusproblem. Der er pt. for mange heste i stalden, så det kniber med, at få vasket ned og kalket. I juli vil der også være stor aktivitet, da der kun går 3 heste ud for en periode, og samtidig kommer der ca. 10 kursister fra Norge. Det betyder, at vi bliver ikke så økonomisk presset i den periode, hvor vi  ikke har indtægter fra elevskolen, og handicapafdelingen. Vi klarer os igennem og holder budgettet.

 

På den personalemæssige side kan jeg fortælle at  Ulrik er ridende igen og går rundt i fin stil igen efter sit uheld. Heldigvis trådte Carina til i stalden, da det var nødvendigt, og Ulrik fik vi jo stor glæde af på kontoret, når det nu skulle være. Ida har været her et år nu og går om lidt for alvor i gang med sin uddannelse her på stedet, en god pige, der snart taler jysk! Chris er ved at finde sig godt til rette, Han klare sit arbejde med at lukke heste ud til UG. Ingen hest er sluppet fra ham, og han falder ind på stedet. Takket være søde kolleger, og bl.a. Hr. Asmussen hvis store hjerte løber af med ham, og andre som Frederikke der lige havde en pc i overskud. Rebecca slider som sædvanligt, og har manifisteret sig med sit uovertrufne organisationstalent, og evne til at tage vare på sine kunder. Tingene glider bare. Kenny får nu lidt mere tid her på Finstrup til netop, at få tid til de mange opgaver, der er forbundet med vedligeholdelse af stedet. Og det med at styne træer har han nu fået folk fra kommunen til! Jo jo. Selvom det uden tvivl ville være godt for Nikolai, at holde ferie må man bare sige, det er ikke det han er bedst til. Til gengæld holder han hjulene i gang året rundt, hvilket betyder heste i stalden, nogen går ud andre kommer ind, men tilridningsheste, pensionærer og kursister giver det økonomiske grundlag for det vi vil, nemlig drive et sted med professionelt og kompetent personale hele vejen rundt. Med disse ord, hav en forrygende god sommer, og tak for indsatsen alle mand.

 

< Tilbage