<

Nyhedsbrev fra formanden i SAO - december 2019 04-12-2019 - 10:40

Læs om nye tiltag og forbedringer og den nye, store elevskole på Finstrupgaard. 

Nyhedsbrev december 2019

 

Vi er langt forbi sommerferien, og alligevel er det ikke så længe siden den skulle planlægges, og vi skulle sige farvel til Ida og goddag til Kristina.

 

Velkommen til mange nye i den store elevskole

 

Det er heller ikke lang tid siden, vi overdrog Annebergvej til nye kræfter, og fyldte vores stalde med elevheste, der skulle nu laves et nyt set up. Ann-Katrine i daglig tale kaldet AK, er i spidsen for denne afdeling, med god hjælp fra Jacqueline og Kristina.

 

Hvordan går det så? Al begyndelse har sine udfordringer, det har en elevskole med så mange elever også. Men det er mit indtryk, at det går stille og roligt med at finde egnet heste match til de mange nye elever. Men hav lidt tålmodighed med jeres børn, men også med underviserne. De skal lige se jeres børn an og danne sig et indtryk, så de har en forudsætning for at vælge den rette pony/hest. Husk også at det er et levende dyr jeres børn sidder på. Måske bliver hesten pludselig for lille, eller man skal på et andet hold, eller den bliver lidt for frisk, mange ting skal falde i hak, og det har vores dygtige undervisere blik for.

 

Til alle forældre: Det er ikke en ufarlig sportsgren I og jeres børn har valgt. Så vær forberedt på, at der ligger en masse læring forude om omgangen med heste, og eks. hvordan man færdes i stalden med omtanke. Har man mindre søskende med, så hold øje med, at de ikke pludselig står bagved hesten, kommer løbende, råber højt osv. Det er et flugtdyr, hvis naturlige instinkter kan træde i karakter på et splitsekund, og så kan det gå grusomt galt. Så kære forældre og børn: Lige så svært det er at sætte bolden i højre hjørne, lige så svært er det at lære at ride og få hesteforstand.

 

Når har vi sagt velkommen til ganske mange nye elevryttere, og man kan ved selvsyn se, hvordan det vrimler i gården med børn og forældre, hvoraf enkelte forældre findes klemt op i en krog med skræmte blikke. Det går over, eller også vælger man frivilligt tjansen med lillebror til fodbold!

 

Men skulle det her hesteri nu for alvor ramme, så skal I vide dette: I går en fremtid i møde med masser af gode, sjove og lærerige oplevelser sammen med jeres børn, ting som I involveres i, ja alle i familien, hvis der er krise med dyret. I bliver muligvis lidt fattigere, for udover det er farligt, så er det også dyrt det hesteri! Så ved I det! Mange undersøgelser har vist, at det giver vigtige kompetencer i livet at ride og have med heste at gøre. Så det er en god investering.

 

Flot elevstævne


I den forgangne weekend blev der afholdt elevstævne for 65 elevryttere, det må vist siges at være helt igennem fantastisk. Erfarne kræfter var hyret ind i form af Catrine Gyldenberg og Louise Veiling som dressurdommere samt Katrine Gregersen, Majken, Emilie og AK styrede tropperne. Godt arbejde alle mand, det er det der skal til for at lave en ny generation af ryttere.

 

Jysk Mesterskab

Jysk mesterskab i spring 2019 blev et stævne, hvor man red fra morgen til aften, en helt igennem en god weekend. Helle Madsen havde brugt mange kræfter på at spørge om hjælp til at stå på banen og dække de poster, der er til et springstævne. En ikke helt nem opgave, der atter engang blev løst af Tordenskjolds soldater, herunder berider elever, der lige stod på banen imellem egne ridt.

 

Forhåbentlig svigter kræfterne aldrig i cafeteriaet, de gør det så godt derinde, prøver hele tiden at finde på nye tiltag. Sekretariatet kører med sine faste folk, der sikrer, at alt forløber efter bogen, og hvis ikke så findes der altid en løsning. Det er på den baggrund klubben indkasserer en super stævne rapport, og det allerbedste: Ca. 700 starter, der viste super ridning på velbyggede baner. Det gentager vi fra den 28. februar med et distriktsstævne i spring.

 

Om lidt går det løs med Jysk mesterskab i dressur den 6.-8. december. Hold øje med FB for hjælperlister, de er online nu på facebook og websitet her. 

 

Nyt lys

I starten af november blev der sat nye lamper op i hal A. Så har vi været hele vejen rundt, og der er LED lamper og lys i alle stalde og haller. Vi håber derved vi kan spare en masse på elektricitet i fremtiden. Alt hvad der er sparet, er måske ikke tjent, men kan bruges på andet. Og det er der brug for, for lige så snart et projekt er bragt til ende, opstår der nye ideer, såsom skabe i stalden, som er under produktion lige nu. Man tænker måske ikke over det, men hele tiden sker der noget nyt rundt omkring, og det i kraft af de gode folk, der arbejder på Finstrupgaard. Vi i klubben er meget heldige, så nyd at der sjældent er en karabinhage i stykker mere end meget kort tid, før den er skiftet.

Der er desuden blevet installeret en tørretumbler på herretoilettet ved siden af vaskemaskinen.

 

Vi arbejder på at få udskiftet den gule gummiged, som kun holdes i live vha. Gaspars tekniske kunnen, og den er ganske uundværlig i den daglige drift. Vi bytter to gamle maskiner ud med en ny, som vi får til en god pris. Så er vi kørende de næste mange år forhåbentligt.

 

Tak til bestyrelsen og lidt om regler

Tidlige på ugen havde vi en agronom fra Miljøstyrelsen ude på tilsyn pga. Anonym anmeldelse. Vi har nu lagt en presenning over vores containere, og ellers var tingene i den skønneste orden.

 

Man bliver sådan en lille smule, ja man kigger lidt tilbage når fremtiden viser vej mod et nyt år, så’n lige om lidt.

 

Jeg vil faktisk til slut gerne takke bestyrelsen, der for de flestes vedkommende sidder i flere udvalg, og arbejder for at give alle mulighed for at dyrke den sportsgren, og den passion vi har til fælles nemlig hestene.

 

Og så er der lige alt det der imellem, som bare noget der skal gøres. Det er en stor klub, der kræver en masse administration, og når man siger det, siger man også regler. Der er regler for opsigelse af dette og hint, hvorfor? Det ved de fleste godt ved nærmere eftertanke, ellers er det jo helt umuligt at administrere, prioritere, budgettere osv. hvis ikke - så derfor! Der er også regler for hvilken vej man passere hinanden i ride huset, og man ikke bare tager halm osv. Ting der ofte er nævnt, så meget at den, der skriver det, bliver helt synonym med reglerne. Det gør ikke noget, det er godt. Regler er gode for dem, der ikke har behov for at have dem, og viser vejen for dem som har behov for at vide det. Det er godt i en mørke vintertid at tænke på.

Så nu vil vi snart tænde lysesene alle de steder, vi kan, nyde julen og det kommende dressurstævne. Ærgerligt man skal være hjemme julenat, det kunne ellers være sjovt at høre hestene tale, bare den ene nat - julenat.

 

Rigtig glædelig jul til alle.

 

Lone Hecter, formand

<