<

Nyhedsbrev fra formanden - september 202015-09-2020 - 21:20

Vi er ved at komme på sporet igen. Læs blandt om, at alle elevheste har fået et sundheds- og udstyrstjek. Det er lidt som om man skal lære at cykle igen. Alting er lang tid siden, man har gjort det sidst, planlagt et stævne, meldt til et stævne, gjort klar til et stævne, og det samme gælder dagligdagen. Vi skal i form igen, og håbe på vi kan få lov til at holde dampen oppe uden for mange restriktioner.

Alle elevheste tjekket og klar til en god sæson

Så er ferien forbi og så går vi i gang. Elevhestene kiggede på hinanden og sagde: ”Hvad sker der, skal vi rides på?” Ude på folden havde man holdt en god og lang ferie, helt uden at bekymre sig om elevryttere og livet som elevhest på en rideskole.

 

I min terminologi er livet som elevhest det sværeste job, man kan have som hest. Man skal i første time kunne trippe afsted med den helt nye rytter, være sød, ikke løbe, ingen narrestreger og da slet ikke bide, ikke engang den mindste smule, som de fleste andre heste i stalden slipper afsted med. Til den næste time kommer Helle, og så skal man gå til bidet, frem for benene og alt muligt. I sidste time kommer Jette, og hun holder godt fat i tøjlerne, så man slet ikke kan løbe den mindste smule løbsk.

 

Livet som elevhest er mangfoldigt, og derfor prioriterede vi, at alle 26 elevheste fik et service tjek. Nu har alle elevheste været igennem en helbredsundersøgelse, og der er lagt en plan for deres brug her på Finstrupgaard i den kommende tid. Dette tages der naturligvis løbende stilling til.

 

 Alle heste er nu vaccinerede, og i efterårsferien skal de have ordnet tænder. Der er lagt en plan for, hvorledes man skal arbejde som elevhest eller hest i ride fysioterapien, og det er rigtig dejligt der er styr på det.

 

Der bliver ført statistik over brugen af hestene, og der indkøbt nye trenser og stoppet sadler om her i sommerferien, hvilket vores beriderelev AK har stået for. Hun har også samlet sit eget lille elevskoleudvalg, der bidrager til aktiviteterne i elevskolen.

 

Der er bl.a. elevstævne den 27. september. I efterårsferien skulle der have været ridelejr, men tiden er ikke til samvær på den måde, så det må vente lidt. Lad os se, hvordan verden ser ud efter jul. Til gengæld vil vi om kort tid gennemføre sikkerhedskursus for alle elever. Jeres ridelærer vil bruge en ridetime på kurset, og det er tilladt at tage en forælder med. Når man skal lære at ride, er det vigtigste af alt sikkerhed i omgangen med heste, så det vil vi derfor prioritere den kommende tid.

 

 Vi skal også ud at finde et par nye søde ponyer. Vi mangler en 3’er pony og en stor pony/lille hest, der skal kunne gå med søde og rare børn. Så kender I sådan en, så må I gerne give AK besked.

 

Nu er det ikke kun i elevskolen, at der sker noget. I ridefysioterapien har fysioterapeut Mette Boelt Thomsen overtaget ydernummeret, og skal nu drive ridefysioterapien videre hos os. Vi glæder os til samarbejdet, og vil samtidig sige Lene Sook tak for tiden på Finstrupgaard. Se nærmere på hjemmesiden under Ridefysioterapi.

 

Corona og hjemsendelser

Ikke bare elevhestene har været hjemsendte, det har stedets daglige leder Nikolai Kowalski også været. Pigerne i elevskolen, pigerne i ridefysioterapien, samt bogholderen. Vi har naturligvis været presset, ligesom andre virksomheder i dagens Danmark, hvor produktionen har været indstillet. Ingen elevskole, ingen ridefys, ingen undervisning, ingen tilridning. Aktiviteterne har været begrænsede helt jf. regeringen og kommunens udmelding, og det koster!

 

Derfor har vi som alle andre søgt de hjælpepakker, som har været tilgængelige, men det ændrer jo ikke på, at de indtægter, som vi har budgetteret med, ikke holder stik.

Vi har ikke kunne afholde vores store internationale stævne Aalborg Dressage Event, og flere andre stævner. Det betyder nu, at vi også i stor stil mangler ærespræmier til de næste stævner, så hermed en opfordring, hvis nogen kan bidrage på den front.

Vi har søgt og fået kommunale midler til igangsættelse af nye aktiviteter i elevskolen, hvilket bidrog til nogle meget succesfulde dage for forhåbentligt kommende elevryttere.

 

Men altså nu er vi i gang igen og Nikolai er tilbage sammen med vores tre dygtige beriderelever. Vi kan sige tillykke til Jacqueline, der fik den sidste springstart i hus og nu kan kalde sig exam. rideinstruktør.

 

Dine muligheder på SAO

Vi vil gerne have nogle flere pensionærer ind i staldene. Det giver noget mere liv, økonomi og dynamik i staldene. Derfor er det heller intet mindre end fantastisk, at to af stedets aktive frivillige har lagt tid og energi i at producere en film, der viser hvad Sportsrideklubben kan byde på.

 

Hvad kan SAO byde på? Som opstalder får du, med i prisen, mulighed for at deltage på to gange holdholdundervisning om ugen som kan være dressurhold og/eller bomtræning/springning. Dertil naturligvis enetimer ved vores to to exam. rideinstruktører, en exam. Ridelærer og en berider i dressur, der også er B-læremester og daglig leder. De to ældste beriderelever har selv redet grand prix dressur og den yngste S. Desuden har vi en springberider, der er tilknyttet stedet. Mulighederne er mange og gode, hvilket jo er en forudsætning for at drive et ridecenter med den konstellation, som ses i dag.

 

Når man er et sted som Sportsrideklubben Aalborg, der rummer og skal rumme så mange forskellige interesser, må man også se på, hvad er det lige er, som jeg får her, som ikke findes andre steder. Det viser filmen i al sin enkelthed med de flotteste billeder også endda fra en tid, hvor alting har været i dvale for en stund.

 

 

Vi skal videre…

Vi har fået stablet et aktivitetsudvalg på benene, som vi jo fik lavet på generalforsamlingen. Anne Torp har her været primus motor i at få samlet et udvalg, der har delt nogle opgaver ud mellem sig, som gerne skulle bidrage til forskellige aktiviteter i klubben. Foreløbig har vi haft en arbejdsweekend forud for dressurstævnet, der løb af stabelen den 11.-13. september.

 

Alt vores springmateriale er også blevet gennemgået, og det trænger til en opgradering. Der er blevet arbejdet på sagen, og vi får opgraderet vores materiale med nye støtter, holdere og et nyt spring fra OM spring.

 

Så skal der forsøges med kursus aktivitet, hvilket jo altid er super godt og spændende med ny inspiration. Først er der bid eftermiddag med prøvning af bid fra Neue Schule. Det er onsdag den 16. september.

 

Undergravende virksomhed…

Vi har rotter!... Ikke mange og heller ikke i samme målestok, som vi har haft før. Til gengæld har vi vores helt egen rottefænger, idet Marianne Thomsen kæmper en hård kamp for at holde dem fra døren/stalden. De lever i halmen, skabe, lofter, ja alle steder, og kræver minimalt plads, men de går efter så at sige alt, hvad vi efterlader os. Så pak dit brød væk, smid dine gamle æbler i skraldespanden og luk derefter låget. Det er fedt at lave noget der virkelig virker, men totalt demotiverende når ingen påskønner eller lægger mærke til det. Det er vist menneskeligt, men det kræver noget særligt, at fortsætte kampen uden opbakning, så hjælp, hvor du kan. Se dig lige over skulderen før du forlader pladsen: ”Har jeg som det mindste ryddet op efter mig selv, og evt. en der har glemt det?” Så er I også helt fri for at se formanden i grisegalop med løftet pegefinger!

 

Hvad skal vi nu - lille du?

Vi skal ind skal vi, det trækker så småt op til efterår. At springningen er startet op inde, er et af de første tegn. Christian er kommet godt i gang, det er super godt, og næste stop er springstævnet den 9.-11. oktober.

 

 Vi arbejder på flere ting i bestyrelsen, men også vi skal ud af Corona dynen, som har givet os en del hovedbrud og også noget ekstra arbejde til undertegnede. Alt i den stund vi har haft hjemsendte medarbejdere, og samtidig sagde farvel til Gaspar.

 

Alting voksede ligesom op over hovedet på os, kommunens folk var hjemsendte og har derfor ikke færdiggjort arbejdet på siden af stævnestalden, ej heller i skoven, så ridestierne er, hvad man nok vil betegne som ujævne. Vi har nogle projekter, der skal prioriteres, og det vil vi se på i den kommende tid.

 

Nogen har sikkert set folk fra kommunen gå omkring og kigge på stuehuset, som kommunen jo ejer. Og det skulle være ganske vist, der er bevilget 4.5 mio. kr. til renovering af elevboligen, samt forhåbentlig nyt tag på staldbygningen, hvilket må siges at være hårdt tiltrængt. Lad os håbe der kommer lidt fut i fejemøjet, for det trænger!

 

Jeg håber nu, at vi stille og roligt kommer på sporet igen. Det er lidt som om man skal lære at cykle igen. Alting er lang tid siden, man har gjort det sidst, planlagt et stævne, meldt til et stævne, gjort klar til et stævne, og det samme gælder dagligdagen. Vi skal i form igen, og håbe på vi kan få lov til at holde dampen oppe uden for mange restriktioner.

 

Keep up the good work! Vi ses på SAO.

 

Hilsen Lone Hecter

Formand

<